عناب

خواص عناب

۱. درمان بی خوابی
دانه عناب از مواد مغذی برای درمان بی خوابی است. ترکیبات موجود در عناب باعث ایجاد آرامش شده و فلاونوئیدها، پلی ساکاریدها و ساپونین سیستم عصبی را آرام و کیفت خواب را بهبود می بخشد.
۲. سلامت استخوان‌ها
مصرف عناب به دلیل محتوای فراوان کلسیم، مواد معدنی، فسفر و آهن از سلامت استخوان ها محافظت کرده و از بروز بیماری های استخوانی نظیر پوکی استخوان پیشگیری می کند.
۳. کاهش استرس و اضطراب
افرادی که از استرس و اضطراب مزمن رنج می برند عناب یا آب عناب مصرف کنند. این میوه حاوی مقادیر فراوان آنکسیولیتیک ها می باشد که بدن را آرام کرده و تاثیر قابل توجهی بر سطوح هورمونی بدن دارد و سطح هورمون های استرس همچون کورتیزول را کاهش می دهد.
۴. ضد سرطان
ترکیبات زیست فعال موجود در عناب باعث کاهش آسیب ناشی از رادیکال های آزاد شده و خواص آنتی اکسیدانی عناب با بیماری های قلبی و سرطان مبارزه می کند.
برای مقابله با سرطان، در کنار مصرف داروهای پزشکی، می توانید از چای عناب استفاده کنید زیرا حاوی گلوکوزید و سابلیون ها می باشد که برای از بین بردن سلول های سرطانی و کاهش رشد تومورها موثر است.
۵. هضم و گوارش
تحقیقات نشان می دهد مصرف ۴۰ میلی گرم عناب در روز از آسیب مخاط روده توسط ترکیبات مضر مانند آمونیاک جلوگیری کرده و به دفع و پاکسازی مواد سمی در بدن کمک می کند و سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.
فیبر موجود در عناب به تنظیم حرکات روده ای کمک کرده و برای درمان یبوست، نفخ و سایر مشکلات گوارشی مفید است.
۶. فشار خون بالا
عناب از میوه های سرشار از پتاسیم است که عروق خونی را آرام کرده، جریان خون را کنترل و از افزایش فشار خون جلوگیری می کند.
۷. تقویت سیستم ایمنی بدن
رادیکال های آزاد و مواد سمی موجود در بدن علت اصلی بروز بیماری های مزمن و حاد هستند. عناب سرشار از آنتی اکسیدان است که از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت کرده و ویتامین C موجود در عناب باعث بهبود تولید نوتروفیل ها می شود که مسئول حفاظت از سیستم ایمنی بدن هستند.
۸. درمان چاقی
عناب حاوی فیبر و پروتئین فراوان با مقادیر ناچیز کالری است. همانطور که می دانید کالری کم، مانع تجمع چربی در شریان ها و کاهش سطح کلسترول خون می شود.
فیبر و پروتئین موجب ایجاد احساس سیری در فرد شده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
۹. سرماخوردگی، سرفه و گلو درد
تحقیقات پزشکی ثابت کرده عناب درمان طبیعی برای بیماری های تنفسی می باشد. مقادیر فراوان پتاسیم، ویتامین A و C موجود در عناب باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و مصرف چای عناب به همراه زنجبیل و شیرین بیان به درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا، سرفه و تسکین گلو درد کمک می کند.
۱۰. تصفیه خون
ترکیبات موجود در عناب از جمله آلکالوئید، سابپونین و تری ترپنوئید برای تصفیه و سم زدایی خون مفید هستند. مصرف عناب باعث پاکسازی بدن شده و استرس در گردش خون را کاهش می دهد.
آهن و فسفر موجود در عناب نیز نقش مهمی در تولید گلبول های قرمز و بهبود گردش خون دارند.
خواص عناب برای مو
ماساژ روغن عناب روی موها باعث افزایش رشد مو شده و موهای جدید ضخامت بیشتری خواهند داشت. اگر از طاسی نقطه ای رنج می برید توصیه می شود روغن عناب را با سایر مواد مفید برای مو از جمله روغن ویتامین E، روغن رزماری و روغن نعناع ترکیب کرده و استفاده کنید.
۱۱. سلامت قلب
عناب به دلیل پتاسیم فراوان و سدیم ناچیز برای سلامت قلب مفید بوده و با کاهش فشار خون و چربی خون احتمال بروز بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
۱۲. ضد التهاب
استفاده موضعی از عصاره عناب به کاهش دردهای عضلانی و مفصلی کمک کرده و به عنوان یک ماده ضدالتهابی قوی استفاده می شود.
۱۳. سلامت مغز
با افزایش سن عملکرد سلول های مغزی کم کم رو به زوال گذاشته و راه را برای بروز اختلالات عصبی پیچیده باز می کند. مصرف عناب از این مسئله پیشگیری و با مهار فعالیت گلوتامات، از آسیب های مغزی در افراد مبتلا به سکته مغزی، تشنج یا بیماری پارکیسنون جلوگیری می کند.
عناب همچنین عملکرد آستروسیت ها را که مسئول حفاظت از نورون های عصبی می باشند بهبود بخشیده و مانع پیشرفت بیماری های مغزی می شود.
۱۴. توانایی شناختی
برای تقویت و بهبود فعالیت های مغزی، توانایی شناختی و حافظه عناب مصرف کنید. مصرف عصاره عناب باعث افزایش رشد سلول های عصبی و ناحیه شکنج دندانه دار مغز می شود که یکی از دو ناحیه مغز است که سلول های عصبی جدید در آن رشد می کند.
۱۵. خواص ضد میکروبی
عناب میوه ای است که با هرگونه عفونت مقابله کرده و فلاونوئیدهای موجود در آن از ترکیبات ضد میکروبی قوی به شمار می رود.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *