کشور ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک در دنیا است؛ محصولی که بدون شک میتواند به اندازه زَر (طلا) برای خراسان جنوبی با در اختیار داشتن حدود ۹۷ درصد از اراضی زیرکشت بسیار ارزشمند باشد، استان ما تولید ۹۵ درصد از زرشک دنیا را در اختیار دارد.
به گزارش ایسنا، خراسان جنوبی به عنوان شرقیترین استان کشور خاستگاه محصولات استراتژیکی مانند زرشک است که برداشت این یاقوت سرخ با توجه به شرایط آب و هوایی از اوایل مهرماه در خراسان جنوبی آغاز میشود و در مناطق گرمسیری تا اواخر آذرماه به طول میانجامد. زرشک استان بعد از فرآوری در کشورهای سوئیس، کانادا و آلمان طرفداران زیادی دارد.
براساس مطالعات زرشک بهلطف بربرین خاصیت ضدباکتری، ضدقارچی و ضدپروتوزوآ (تکیاختگان) دارد. زرشک با جلوگیری از اتصال باکتریها به سلولهای انسان میتواند از بروز عفونتها جلوگیری کند.
درباره زرشک

26
دسامبر