عناب

طبع عناب و طریقه مصرف آن

طبع عناب چیست؟ و طریقه مصرف آن چگونه است؟

 

 گیاه عناب

عناب درختی است که ارتفاع آن تا 8 متر می‌رسد، نوعی از این درخت مستقیم و باریک و نوعی دیگر به صورت کج و معوج بالا می‌رود. عناب بومی مناطق گرمسیر است و کشت آن در شمال آفریقا، جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج دارد. در ایران عناب به طور عمده در استان‌های خراسان، گلستان، مازندران، اصفهان، یزد، همدان، قزوین و قم وجود دارد. برگ‌های این درخت کوچک، زیبا، شفاف، ‌متناوب و دندانه‌دار است. گل‌های آن کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد بوده، میوه این درخت که عناب نامیده می‌شود به رنگ قرمز و به شکل تخم مرغ و دارای یک هسته است. در ادامه این مطلب با خواص دارویی، طریقه مصرف و طبع عناب بیشتر آشنا شوید.

 

خواص دارویی عناب آبیز

خواص عناب آبیز به طور خلاصه عبارتند از تمیز کننده و تصفیه کننده خون، تقویت حافظه، رفع غم و کم کردن اضطراب، تمیز کنده کلیه، رفع بی‌خوابی، تسکین اعصاب، رفع حالت تهوع و استفراغ، پیشگیری از سرطان، جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها، ایجاد کم اشتهایی، موثر در افزایش رشد موی سر، تقویت عضلات و تقویت کننده دستگاه گوارش است.

 

طبع عناب آبیز

طبع عناب آبیز معتدل و مرطوب است، اما برخی بزرگان طب سنتی مانند ابوعلی سینا معتقد هستند که طبع عناب کمی سرد است. عناب در اشخاص سرد مزاج ممکن است تولید گاز و نفخ کند، چنین افرادی برای مصرف آن و اصلاح طبع عناب باید همراه آن شکر و مویز بخورند. همچنین مصرف زیاد عناب باعث کم شدن شدن نیروی جنسی شده، بنابراین بایستی با خوراکی‌های محرک مانند عسل خورده شود.

 

مقدار و طریقه مصرف عناب آبیز

کاربرد عناب در ایران، هندوستان و پاکستان، بیشتر به صورت میوه خشک است. مقدار خوراک میوه عناب تا 50 عدد در روز است، ولی مصرف 10 تا 15 عدد عناب خشک یا تازه برای خوراک در چند روز مداوا کافی است.

برگ درخت عناب خاصیت شویندگی دارد، چنانچه کمی برگ تازه آن در کف دست له شود با آب تولید کف می‌کند و به جای صابون می‌توان از آن استفاده نمود.

برای تهیه جوشانده عناب 50 گرم عناب را در 1 لیتر آب می‌جوشانند تا حجم آن دو سوم شود.

جوشانده عناب و جو:

14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست کنده، مخلوط و در دو لیتر آب آنقدر بجوشانید تا جو شکفته شود و حدود 1 لیتر آب در ظرف باقی بماند. سپس این جوشانده را بگزارید تا ته نشین شده و سپس آب صاف شده آن را مصرف کنید.

عناب خیس کرده:

تعداد 20 دانه عناب را با 30 عدد دانه مویز که هسته آن گرفته شده و 30 دانه سه پستان، 17 گرم گل بنفشه در نیم لیتر آب خیس نمایید و اجازه دهید تا صبح بماند، سپس آن را صاف و با 50 گرم شیر خشت و همچنین 50 گرم ترنجبین مخلوط کنید تا به طور کامل حل شود، سپس برای اصلاح طبع عناب و سایر گیاهان همراه، قدری گلاب به آن اضافه و به مرور مصرف نمایید.

شربت عناب:

800 گرم از عناب خشک شده را در 4 لیتر آب بجوشانید تا بپزد، سپس عناب‌ها را له کرده، مایع حاصل شده را صاف نموده و به میزان 3 کیلو شکر به آن اضافه کنید و دوباره بجوشانید تا شکرها حل شده و شربت عناب آماده شود. در هنگام مصرف، نصف استکان از شربت آماده شده را در یک لیوان آب خنک حل کرده و میل نمایید. تمام خواص دارویی عناب در این شربت وجود دارد.

 

در سایر کشورها مانند بریتانیا، عناب را به صورت خشک شده و یا به صورت آبنات‌های طعم دار همراه با چای مصرف می‌کنند. لازم به ذکر است عناب نارس و سبز، بی‌مزه و گس بوده، قابل خوردن نیست چرا که سنگین و خیلی دیر هضم است. به همین علت توصیه اکید می‌گردد که قبل از رسیدن مصرف نشود. در کشورهای آسیای شرقی، کره، چین و تایوان از شربت عناب بسیار استفاده می‌گردد. در برخی از مناطق جهان از عناب برای تهیه سرکه استفاده می‌شود و در کشورهای آفریقایی از آن کیک درست می‌کنند. با توجه به خواص دارویی متعدد و طبع عناب که معتدل محسوب می‌گردد، در همه جای جهان از آن به وفور استفاده شده، عناب کنسرو شده، چای با طعم عناب و آبنبات‌های عنابی از محصولات جانبی و فراورده‌های تجاری این گیاه مفید محسوب میشوند.

 

جهت خرید عناب، با بهترین طعم و مزه به فروشگاه آبیز مراجعه نمایید .

 

نظر شما درباره عناب آبیز و خواص فوق العاده آن چیست؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را در قسمت دیدگاه ها برای ما به اشتراک بگذارید.

  1. hindi movie گفت:

    I have been reading out a few of your articles and i can state nice stuff. I will definitely bookmark your website. Bianka Bryn Publia

  2. torrent گفت:

    great issues altogether, you just won a new reader. What would you recommend about your publish that you just made some days ago? Any sure? Stace Swen Edva

  3. access گفت:

    I used to be able to find good advice from your blog articles. Dione Ogdan Tai

  4. series online گفت:

    Great site. Lots of useful information here. I am sending it to several pals ans also sharing in delicious. And obviously, thanks in your sweat! Peggie Goran Rosecan

  5. online گفت:

    I prefer to wait to see how things are going with this cryptocurrency, but I do see that it has a lot of potential. Jessi Adriano Persons

  6. movie online گفت:

    Hello there. I found your web site via Google whilst looking for a related subject, your website came up. It seems great. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then. Ashleigh Sunny Stovall

  7. 720p گفت:

    That is a really good tip especially to those new to the blogosphere. Short but very accurate info?Many thanks for sharing this one. A must read article! Sissy Perceval Felty

  8. altyazili گفت:

    After looking over a number of the blog posts on your web site, I honestly appreciate your way of blogging. I book-marked it to my bookmark website list and will be checking back in the near future. Take a look at my website too and let me know how you feel. Rahel Conrade Newcomb

  9. movie online گفت:

    hi!,I like your writing very much! percentage we keep up a correspondence more about your article on AOL? I require an expert on this space to resolve my problem. May be that is you! Having a look ahead to peer you. Carolyn Chucho Hartzel

  10. filmkovasi گفت:

    Excellent, what a webpage it is! This webpage gives helpful information to us, keep it up. Liv Wright Tirza

  11. online گفت:

    Our community leaders need to read this, and look at developing some of your recommendations. Kamilah Shannon Doris Laurette Yorgos Magan

  12. 1080p گفت:

    Some truly marvellous work on behalf of the owner of this web site , utterly outstanding articles . Karrah Brannon Tews

  13. altyazili گفت:

    Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this write-up plus the rest of the site is also very good. Sherilyn Kaiser Kwok

  14. yify گفت:

    Very good blog article. Really looking forward to read more. Awesome. Angelita Ignace McCartan

  15. ucretsiz گفت:

    Hi there, after reading this remarkable paragraph i am too glad to share my knowledge here with mates. Eveleen Leroy Whitten

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *