زرشک, مقالات

طرز تهیه آب زرشک آبیز و نحوه نگهداری

آب زرشک را میتوان از زرشک تازه آبیز یا از زرشک تازه ی فریز شده، تهیه کرد.

فصل پاییز زمان عرضه زرشک تازه است. برای داشتن آب زرشک خانگی در طول سال، 2 راه وجود دارد:

  1. آبگیری زرشک تازه در فصل پاییز و رساندن به نقطه جوش برای جلوگیری از خراب شدن؛
  2. فریز کردن زرشک تازه و آبگیری آن در زمان مصرف.

زرشک  آبیز گیاهی پر خاصیت است و علاوه بر میوه زرشک، ریشه و برگ های زرشک نیز در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد.

زرشک آبیز دارای ماده ارزشمندی به نام بربرین ( Berberine ) است که خواص دارویی فراوانی دارد.

طرز تهیه آب زرشک خانگی آبیز

تهیه آب زرشک ( barberry juice ) در منزل بسیار آسان است. بنابراین بهتر است حتی در صورتی که به زرشک تازه دسترسی ندارید، از زرشک منجمد شده استفاده کرده و بجای انواع آماده و صنعتی، آنرا در خانه تهیه و نوش جان کنید.

طرز تهیه آب زرشک برای زرشک تازه یا فریز شده، یکسان است.

اگر از زرشک تازه استفاده میکنید، ابتدا زرشک را از شاخه و برگ جدا کنید. پس از پاک کردن و برای شستن زرشک، به مدت 2 دقیقه آن را در آب بریزید و بهم بزنید، سپس آبکش کرده و روی آن آب بگیرید.

اگر زرشک تازه را از قبل فریز کرده و یا زرشک تازه ی فریز شده یا به اصطلاح زرشک تازه منجمد خریداری کرده اید که احتمالا پاک شده و شسته شده هستند.

بقیه مراحل مشابه است.

 

  1. ابتدا باید زرشک را به مدت 24 ساعت در ظرفی غیر فلزی بخیسانیم.

اگر تمایل دارید غلیظ باشد و در زمان میل کردن، به آن آب اضافه کنید، به ازای هر 250 گرم زرشک 1 پیمانه آب اضافه کنید. در غیر اینصورت باید مطابق طرز تهیه آب زرشک در طب سنتی ، عمل کرده و به ازای هر 250 گرم زرشک 6 پیمانه آب اضافه کنیم.

بهتر است از ظروف شیشه ای برای خیساندن زرشک استفاده شود.

حتما در ظرف را ببندید.

  1. بعد از 24 ساعت، زرشک و آب آن را داخل مخلوط کن یا غذاساز میریزیم و برای 30 ثانیه با دور متوسط، آن را مخلوط میکنیم.

در این مرحله میخواهیم دانه های زرشک شکسته شوند و آب آنها خارج شود. مخلوط کردن بیش از اندازه سبب خرد شدن کامل زرشک شده و جدا کردن تفاله از آب را تقریبا غیر ممکن میکند.

  1. سپس از پارچه یا صافی ریز عبور میدهیم تا تفاله از آب جدا شود. با کمی فشردن همه آب را خارج کنید.

 

ماندگاری آب زرشک

ماندگاری آب زرشک در یخچال و در بطری شیشه ای حدود یک هفته است و به تدریج ترش، خراب و گازدار میشود.

اگر قصد دارید برای مدت طولانی نگهداری کنید، آن را به نقطه جوش رسانده و از روی حرارت بردارید. البته بهتر است زرشک تازه را فریز کرده و در طول سال به اندازه مصرف، آبگیری کنید. حرارت دادن ممکن است از خاصیت آب زرشک کم کند.

برای آبگیری زرشک چه نکاتی را رعایت کنیم؟

  • معمولا از زرشک کوهی یا زرک که مخصوص آبگیری است تهیه میشود که با زرشک پلویی تفاوت دارد. زرشک کوهی دارای هسته و دانه بوده و طعم آن ترش مزه است ولی زرشک پلویی بی دانه و شیرین تر است.

البته برای استفاده از خواص آب زرشک، از همه انواع زرشک تازه میتوان استفاده کرد.

  • زرشک کوهی در رنگ های مختلفی وجود دارد. مثل سیاه، صورتی، ارغوانی و زرد که هرکدام آنها نیز طعم به خصوصی دارند. ولی برای آبگیری از زرشک با رنگ سیاه، صورتی و ارغوانی استفاده میشود.
  • دقت کنید پس از آبگیری زیاد نجوشانید زیرا هم باعث تلخ شدن میشود و هم خواص آن از بین میرود.

 

خواص آب زرشک

خواص آب زرشک بسیار زیاد است به همین علت توصیه میشود در طول سال مورد مصرف قرار گیرد. طب سنتی اعتقاد زیادی به زرشک دارد بعلاوه تحقیقات زیادی در این مورد در کشورهای دیگر نیز انجام شده است.

نتایج تحقیقات، خواص آب زرشک برای لاغری ، برای کبد ، برای پوست ، برای تصفیه خون برای آلزایمر و همچنین خواص ضد باکتریایی آن را مورد تایید قرار داده اند.

 

جهت خرید آنلاین با کیفیت ترین زرشک خراسان جنوبی به برگه محصولات فروشگاه آبیز مراجعه نمایید .

 

آب زرشک را چه موقع بخوریم و مقدار مصرف آب زرشک در روز چقدر است ؟

مقدار مصرف روزانه آب زرشک و همچنین بهترین زمان مصرف آن، برای مقاصد مختلف متفاوت است:

  1. برای درمان کبد، بهترین زمان مصرف 1 لیوان صبح ناشتا و 1 لیوان شب، هنگام خواب است.
  2. برای کاهش وزن و لاغری ، روزی سه فنجان ، نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی میل شود.

مضرات آب زرشک

  • آب زرشک طبع سرد و خشک دارد و افراد دارای مزاج سرد باید در مصرف آن احتیاط کرده و از مصلح استفاده کنند.
  • در دوران بارداری و شیردهی باید با هماهنگی پزشک مصرف شود.
  • مصرف آب زرشک ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی مانند تهوع، اسهال، یبوست، درد و گرفتکی معده ایجاد نماید. در صورت مشاهده عوارض میبایست مصرف آن متوقف شود.

 

در پایان این مطلب درخواست داریم اگر نکات دیگری در مورد طرز تهیه آب زرشک میدانید با ما در میان بگذارید.

  1. tek parca گفت:

    After going over a number of the blog articles on your website, I really like your technique of blogging. I added it to my bookmark site list and will be checking back in the near future. Please check out my website as well and tell me how you feel. Matty Aluin Jerz

  2. movie online گفت:

    I read a great article with pleasure, I hope it will continue Morganne Hermie Baudelaire

  3. tek part گفت:

    I do consider all of the ideas you have introduced in your post. They are very convincing and can certainly work. Still, the posts are too brief for beginners. Could you please lengthen them a little from next time? Thanks for the post. Kelcey Bondon Anil

  4. altyazili گفت:

    Traim vremuri tulburi in care omul bun este infierat, iara raul rau umbla printre noi dezlegat si bucuros de raul altora. Bert Gene Slavic Guillemette Gayelord Gonta

  5. tek parca گفت:

    Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have developed some nice procedures and we are looking to trade methods with other folks, why not shoot me an email if interested.| Hannah Ahmad Hisbe

  6. donmadan گفت:

    I have explained my answers in the comments many times already. My answers remain the same. You are free to choose your own answer. Aaren Ransom Siddra

  7. altyazili گفت:

    Awesome post. I am a normal visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a regular visitor for a really long time. Mattie Garv Artie

  8. yabanci گفت:

    Thank you for sharing your story. As a fibro warrior myself I always admire those who blaze a trail. Danella Layton Nat

  9. netflix گفت:

    When, while the lovely valley teems with vapour around me, and the meridian sun strikes the upper surface of the impenetrable foliage of my trees, and but a few stray gleams steal into the inner sanctuary. Anderea Odey Peggy

  10. torrent گفت:

    Pretty! This has been a really wonderful article. Thanks for supplying this info. Gianna Jim Torre

  11. netflix گفت:

    You have brought up a very great points, thanks for the post. Elsy Tiebold Serafina

  12. 720p گفت:

    Howdy, I believe your web site could possibly be having internet browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up! Other than that, excellent blog! Kalie Rooney Willis

  13. türkçe izle گفت:

    Everything is very open with a very clear description of the challenges. It was definitely informative. Your site is useful. Many thanks for sharing. Blondelle Rutter Lezlie

  14. نفس گفت:

    زرشک خریداری من کپک زده اقا بعد از شستن قابل استفاده است ؟ یا باید دور ریخته شود

    1. saeedkargarsk گفت:

      سلام و درود
      زرشک رو باید در یخچال نگهداری کنین
      اگه سفیدک زده متاسفانه قابل استفاده نیست و باید دور ریخته بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *